Instalowałem ostatnio bardzo ciekawy napęd do bram przesuwnych firmy BFT. Nazywa się DEIMOS BT. Przeznaczony do bram o wadze do 500kg, zasilanie 24V. Naprawdę ciekawy w tym napędzie jest wyświetlacz LCD, który ułatwia programowanie. Żadnych migających diód, nie trzeba liczyć mignięć, zgadywać na którym poziomie programowania właśnie się znajduję. Umożliwia bardzo precyzyjne ustawienie parametrów. Siła przy otwieraniu i przy zamykaniu jest regulowana osobno z dokładnością do 1%. Bardzo fajnie działa automatyczne programowanie. Centralka sama dobiera sobie siły. Ja jedynie po automatycznym programowaniu dodałem z 10% żeby nie mieć problemów w zimie. Właśnie się też dowiedziałem, że siłowniki BFT pojawiły się w ofercie firmy WIŚNIOWSKI, co dodatkowo mnie cieszy.
Dodam tylko, że napęd chodzi z bramą samonośną 5m w świetle i ustawił sobie wartość siły na 50%. Fakt faktem, że brama jest wykonana bardzo dobrze i leciutko chodzi. Polecam.
Też montowałem BFT. Uważam, że są solidnie wykonane, nigdy nie miałem żadnych problemów. Jedynie poprzednik Deimos BT 24V do bramy 300kg okazał się za słaby zimą. Programowanie też OK, ciekawe jest sprzęgła mechaniczne (inne modele).
Mam znajomego u którego zamontowano bramę własnie z tym siłownikiem lecz Mu jej nie uruchomiono tzn nie działa pilot sterowanie brama nie została zaprogramowana.
W związku z tym mam pytanie czy ktoś ma instrukcje po polsku jak to zrobić
Mam znajomego u którego zamontowano bramę własnie z tym siłownikiem lecz Mu jej nie uruchomiono tzn nie działa pilot sterowanie brama nie została zaprogramowana.
W związku z tym mam pytanie czy ktoś ma instrukcje po polsku jak to zrobić
No niestety a na dodatek facet jest inwalidą i obcokrajowcem który słabo mówi po polsku ma nawet instrukcję ale po angielsku a ja angielskiego nie znam a chętnie bym mu pomógł no ale potrzebny jest właśnie opis ale po polsku.
prześlij mi tą instrukcję to ją przetumaczę na polski.
najważniejszy jest schemat połączeń a do schematu potrzebny jest angielski na poziomie przedszkolaka.
stop,foto,step by step ,light,power output i to chyba wszystko w automacie przesuwnym
p.s. Niestety napotkałem problem napisy na wyswietlaczu sie zmienia wiec nie jestem pewien w jakiej czesci menu jestem jakos jeden pilot udalo mi sie zaprogramowac ale to udalo mi sie przypadkiem. No i nie wiem dlaczego sie napis na wyswietlaczu sie zmienia w instrukcji nic na ten temat nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum