741 sprawdza się dobrze tak jak inne napędy beninca,came,faac,nice pod warunkiem że nie przesadzimy z ciężarem bramy w instrukcjach obciażenia dla napędów sa przesadzone.
np: do bram 200-300 kg dobieram napęd do 600 - 800 kg.
I kolejna ważna sprawa - intensywność pracy! To są siłowniki do bram przydomowych. W minionym tygodniu serwisowałem siłowniki Came BX-B, z cyklem pracy również 30%. Serwis przejąłem po innej firmie, która nie zgłaszała się na usuwanie usterek. Te siłowniki zamontowali do bramy w hotelu. Silnik tak się grzał, że plastikowa obudowa detektora pętli umieszczona przy silniku roztopiła się. Sama brama otwierała się tylko pod rząd tylko kilkanaście razy, przy kolejnym otwarciu załączał się termik i brama stała w miejscu. Kardynalny błąd instalatora.
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 8:26 pm Najlepszy producent bram i automatyki do bram
Ja osobiscie polecam Rakstal z Krakowa. Zamontowaliśmy brame garazową przy domu, a ostatnio też u teściów, bo byliśmy bardzo zadowoleni z naszej. Sasiedzi też mają ogrodzenie wykonane właśnie przez Rakstal z tym że, z brama otwierana, nie przesuwna. Prawdziwy majstersztyk i to w miarę rozsadnej cenie jak za ta jakośc.
Polecam
http://automatykadobram.rakstal.pl/
Witam posiadam firme do której kupiłem napęd 2 lata temu marki TAU od kolegi który sprowadził mi go z Włoch. Jest to napęd 12V do 1200kg. Brama jest otwierana około 60 razy dziennie bez żadnych niespodzianek, jestem zadowolny z produktu po dziś dzień.Działalność mi sie powiększa i potrzebuje 2 taki. Pisałem do tej firmy we Włoszech i odp była taka że już ktoś z ostrowa wielkopolskiego zajmuje sie dystrybucją ich firmy w Polsce. Czy ktoś ma do nich kontakt albo posiada w ofercie napędy TAU. Jeżeli ktoś coś wie to proszę o kontakt. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum