Forum: Ogrodzenia, Bramy, Automatyka do bram, Szlabany
Ogrodzenia :: Bramy :: Automatyka :: Szlabany

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Automatyka do bram

Szlabany parkingowe

Poprzedni temat :: Następny temat
horman, Krispol, Wisniowski, Normstahl?
Autor Wiadomość
Zanzaros
Początkujący

Wysłany: Nie Kwi 30, 2006 3:19 pm   horman, Krispol, Wisniowski, Normstahl?

Którego producenta bramy garażowej mi polecicie? Pytanie do posiadaczy, niech przedstawią swoje doświadczenia.

Reklama

Status: Online

v50 
Profesjonalista

Wysłany: Nie Kwi 30, 2006 8:34 pm   

Generalnie bramy wymienionych producentów do produkt zbliżony jakościowo do siebie, ale różniący się cenami. Jedynie bramy uchylne Normstahl są całkiem inaczej rozwiązanie bo nie posiadają prowadnic górnych i nie można ich porównać do oferty konkurencji.
Do grona tych firm dochodzi jeszcze Novoferm (chyba najkrótszy termin realizacji).

Szlabany Came Wszystko o szlabanach i automatyce do bram

Jarek_L
Początkujący

Wysłany: Pon Maj 01, 2006 4:05 pm   

W moim garażu są dwie bramy Hormanna. Teściu ma bramę 4.5m Krispolu i chodzi lżej niż moje na początku przed ociepleniem. Są lepiej wykonane, ładniej wykończone i o wiele tańsze.

rolsys 
Początkujący
sprzedaz,montaż

Wysłany: Nie Gru 02, 2007 3:41 pm   

istnieja jeszcze inne firmy typu Vertex, Bigdor,Dk-prof które oferuja produkty w podobnej jakości a duzo niższej cenie

kejpi77 
Początkujący

Wysłany: Czw Gru 13, 2007 1:09 pm   Re: horman, Krispol, Wisniowski, Normstahl?

Zanzaros napisał/a:
Którego producenta bramy garażowej mi polecicie? Pytanie do posiadaczy, niech przedstawią swoje doświadczenia.

podstawowe pytanie, interesuje Cię brama uchylna czy segmentowa ?

SwiroZakliczyn
Początkujący
Marcin

Wysłany: Pon Sty 28, 2008 1:40 pm   Polecam LEGBUD GARGULA WOJNICZ

Ja bym Ci polecił firmę LEGBUD GARGULA, mają nowoczesne bramy,bardzo dobrze zabezpieczone antykorozyjnie, bogaty wybór kolorystyki i co najważniejsze najniższa cena na rynku. Kupiłem dwie bramy tej firmy i jestem bardzo zadowolony. Sąsiad ma bramę Wiśniowskiego i nie ma porównania - Legbud wygrywa na każdym kroku. Sprawdz ich ofertę www.legbud.pl

v50 
Profesjonalista

Wysłany: Czw Sty 31, 2008 7:10 pm   

Cytat:
Sąsiad ma bramę Wiśniowskiego i nie ma porównania - Legbud wygrywa na każdym kroku.

Pod jakimi względami? Czasami oglądam z bliska bramy Wiśniowskiego i naprawdę nie mam im nic do zarzucenia. Nie wiem jak wygląda sprawa z łatwością ich montażu przez ekipę, ale same bramy są wykonane przyzwoicie.
Druga sprawa - w okolicy Leszna spotkałem tylko 1 bramę Legbudu, a rynek jest bardzo dobry, pomyślcie o rozwoju w tym regionie siatki dealerów.

Szlabany Came Wszystko o szlabanach i automatyce do bram

bramet 
Początkujący
BRAMET

Wysłany: Wto Lut 19, 2008 6:38 pm   Re: horman, Krispol, Wisniowski, Normstahl?

Zanzaros napisał/a:

Witaj...jedyne co moge polecic goraco to jak najbardziej Wiśniowski. Rzadko zawodza a i jakosc jest przywoita jesli chodzi o stosunek jakosci do ceny.

Zapraszam rowniez do zapoznania sie z oferta Naszej firmy.

Pozdrawiam.
Wiśniowski
napędy do bram

Zapraszamy !

wojtekk 
Bywalec

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 11:43 pm   

Od Listopada mam Hormana i śmiga, że aż miło. Swoją droga brama jest naprawdę potężna, bo ma ok 4m, jednak była w 100% warta swojej ceny.

pawel 
Bywalec

Wysłany: Wto Lip 28, 2009 6:50 pm   

Też lekko odświeżę temat - czy też uważacie że opłaca się kupić bramę Wiśniowskiego? Czytałem że niekniecznie jakoś zawsze jest dobra, czego nie można powidziec o Horrmanie. Co myślicie?

przedsiebiorca1
Bywalec

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 3:25 pm   

Polecam bramy firmy Wiśniowski. mam u siebie i nie zawiodłem się na niej. Polecam

K.Wege 
Początkujący

Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 1:15 pm   

Ja też miałem kupić Wiśniowskiego bramę i trochę ogrodzenia ale w ostatniej chwili zdecydowałem się na GMS Nawojową.

Wiśniowskiego masz prawie wszędzie więc bramę łatwo kupić. Jedyne co mnie zdenerwowało to niemiła obsługa telefoniczna w centrali. Chciałem się dowiedzieć jednej rzeczy i mnie chamsko odesłali do ich strony internetowej, "bo tam jest wszystko a oni nie mają czasu tak każdemu odpowiadać". Zresztą nieważne.

A o firmę GMS Nawojową polecił mi znajomy, bramy w jakości ciut lepszej nawet od Wiśniowskiego (moja subiektywna opinia), cena podobna lub taniej i co mnie naprawdę zdziwiło, możliwość zakupu bramy z ogrodzeniem przez internet :smile: - sklep internetowy jak zakup auta, ze wszystkimi opcjami bramy czy ogrodzenia do wyboru. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale inni sprzedawcy bram nie mają chyba takich systemów ??

A, bramę zamówiłem przez sklep internetowy w siedzibie firmy (gdzieś koło Nowego Sącza) ale przywieźli mi ją z salonu GMSa koło mnie.

Reklama

Skad: Internet

Odpowiedz do tematu