Generalnie bramy wymienionych producentów do produkt zbliżony jakościowo do siebie, ale różniący się cenami. Jedynie bramy uchylne Normstahl są całkiem inaczej rozwiązanie bo nie posiadają prowadnic górnych i nie można ich porównać do oferty konkurencji.
Do grona tych firm dochodzi jeszcze Novoferm (chyba najkrótszy termin realizacji).
W moim garażu są dwie bramy Hormanna. Teściu ma bramę 4.5m Krispolu i chodzi lżej niż moje na początku przed ociepleniem. Są lepiej wykonane, ładniej wykończone i o wiele tańsze.
Ja bym Ci polecił firmę LEGBUD GARGULA, mają nowoczesne bramy,bardzo dobrze zabezpieczone antykorozyjnie, bogaty wybór kolorystyki i co najważniejsze najniższa cena na rynku. Kupiłem dwie bramy tej firmy i jestem bardzo zadowolony. Sąsiad ma bramę Wiśniowskiego i nie ma porównania - Legbud wygrywa na każdym kroku. Sprawdz ich ofertę www.legbud.pl
Sąsiad ma bramę Wiśniowskiego i nie ma porównania - Legbud wygrywa na każdym kroku.
Pod jakimi względami? Czasami oglądam z bliska bramy Wiśniowskiego i naprawdę nie mam im nic do zarzucenia. Nie wiem jak wygląda sprawa z łatwością ich montażu przez ekipę, ale same bramy są wykonane przyzwoicie.
Druga sprawa - w okolicy Leszna spotkałem tylko 1 bramę Legbudu, a rynek jest bardzo dobry, pomyślcie o rozwoju w tym regionie siatki dealerów.
Też lekko odświeżę temat - czy też uważacie że opłaca się kupić bramę Wiśniowskiego? Czytałem że niekniecznie jakoś zawsze jest dobra, czego nie można powidziec o Horrmanie. Co myślicie?
Ja też miałem kupić Wiśniowskiego bramę i trochę ogrodzenia ale w ostatniej chwili zdecydowałem się na GMS Nawojową.
Wiśniowskiego masz prawie wszędzie więc bramę łatwo kupić. Jedyne co mnie zdenerwowało to niemiła obsługa telefoniczna w centrali. Chciałem się dowiedzieć jednej rzeczy i mnie chamsko odesłali do ich strony internetowej, "bo tam jest wszystko a oni nie mają czasu tak każdemu odpowiadać". Zresztą nieważne.
A o firmę GMS Nawojową polecił mi znajomy, bramy w jakości ciut lepszej nawet od Wiśniowskiego (moja subiektywna opinia), cena podobna lub taniej i co mnie naprawdę zdziwiło, możliwość zakupu bramy z ogrodzeniem przez internet - sklep internetowy jak zakup auta, ze wszystkimi opcjami bramy czy ogrodzenia do wyboru. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale inni sprzedawcy bram nie mają chyba takich systemów ??
A, bramę zamówiłem przez sklep internetowy w siedzibie firmy (gdzieś koło Nowego Sącza) ale przywieźli mi ją z salonu GMSa koło mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum