Ma m pytanie czy wie ktos gdzie mozna znalesc opis budowy bramy UCHYLNEJ. CHCIALEM TAKA KUPIC ALE TAKI WYMIAR JAK JA POTRZEBUJE TO KOSZTUJA OK.1500ZL I NIE STAC MIE .HODZI MI PRZEDEWSZYSTKIM JAKICH UZYC JEKLI ORAZ SPREZYN .mOJA BRAMA MA MIEC WYMIARY 320CEN NA 220
Ma m pytanie czy wie ktos gdzie mozna znalesc opis budowy bramy UCHYLNEJ. CHCIALEM TAKA KUPIC ALE TAKI WYMIAR JAK JA POTRZEBUJE TO KOSZTUJA OK.1500ZL I NIE STAC MIE .HODZI MI PRZEDEWSZYSTKIM JAKICH UZYC JEKLI ORAZ SPREZYN .mOJA BRAMA MA MIEC WYMIARY 320CEN NA 220
Jeżeli juz wybierzesz bramę uchylną, to pamiętaj o tym ze dobrze wywazona uchylna
praktycznie sama będzie się podnosila i opadala.
Tu nie wystepuje problem sily tylko równoważni 531 em FAACa zawiera w sobie
pamiętaj aby brama była wykonana odpowiednio tzn najważniejsze jest wyważenie bramy tak aby siłownika nie uszkodzić .zbyt duże opory otwierania /zamykania uszkodzą każdy siłownik nawet z najwyższej półki albo doprowadzą urzytkownika do pasji z powodu ciągłych awarii
a siłownik to np
spido - nice
ken - beninca
came - ver
faac - 531
każdy z w/w będzie działał bez problemów jak brama będzie ok
Pamiętaj, że samodzielne ocieplenie bramy się nie sprawdzi. Dodanie styropianu, pianki, itp, a na to jeszcze gorzej, blachy 0,5 mm przykrywającej obciąży bramę tak bardzo, że sprężyny już nie pomogą w wyważeniu bramy. Wtedy siłownik będzie szwankował, albo wyrwie się mocowanie uchwytu siłownika z bramy. Temat ten był poruszany w innym miejscu forum.
Koszt takiej bramy to około 1450 zł minus upust więc niewiem czy sie opłaca samamu ją robic. Mam dwie sztuki bram z tej firmy i naprawde polecam, cicha praca, niezawodność, cała konstrukcja zabezpieczona przeciw korozji i to za rozsądne pieniądze.
Chociaż nie zajmujemy się bramami garażowymi to orientuję się tyle, że Legbud ma atrakcyjne ceny. Nie potrafię powiedzieć jak wygląda z trwałością mechanizmów i łatwością obsługi samej bramy. Jeżeli ktoś szuka nie drogiej bramy do warto zainteresować się ofertę Legbud.
Chociaż nie zajmujemy się bramami garażowymi to orientuję się tyle, że Legbud ma atrakcyjne ceny. Nie potrafię powiedzieć jak wygląda z trwałością mechanizmów i łatwością obsługi samej bramy. Jeżeli ktoś szuka nie drogiej bramy do warto zainteresować się ofertę Legbud.
Zgadzam się z poprzednikiem, ceny nie są duże a jakość 9/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum