Wysłany: Czw Mar 27, 2008 8:20 pm "skomplikowany dach"
Mam w planach budowe domku. Bardzo podobają mi sie jak najbardziej skomplikowane dachy tzn. duzo kukułek załamań czterospadowyi ogólnie jak najwiecej udziwnien moze jakies zaokraglenia. Słyszałam jednak, ze takie dachy sa bardzo drogie klopotliwe i mniej trwale. Czy to prawda??
Witam,
taki dach słabszy czy gorszy napewnoi nie jest, ale za to jest duzo droższy (duzo, duzo),
kazde załamanie, czy krawędx to dodatkowy materiał docinanie pod kątem i łączenie potrzeba wiecej materiałów na obrubki, blachy, czy specjalnych dachówek na łączenia, czy zakonczenia dachu. to bardzo podnosi cenę.
pozdrawiam
Zgodzę się z przedmówcą. Nie dość że słabsze i dużo droższe to jeszcze, każdy dekarz to wie, o wiele bardziej podatne na zniszczenia, np. od zalegającego śniegu. Lepiej pozostać przy szlachetnej prostocie.
Pozdrawiam,
J.F
Mi osobiście takie udziwieniea się nie bardzo podobają, ale to kwestia gustu:)
Jeśli Cię na to stać to nie ma problemu, ale i tak lepiej żebyś wybrał dachówkę bo przy bardzo skomplikowanym dachu może Cię wyjść taniej niż blacha, a jest o wiele lepsza i trwalsza, nie muszę chyba przekonywać. Jeśli ja bym wybierał dachówkę to "ino" dachówka karpiówka
pozdrwaiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum